0
Svampetoast med syrlig sellerisalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

østershattebrun mark-champignonknoldselleriskalotteløgbredbladet persillehvidløg
1 min.
Forbered det grønne

Start med at skrælle selleriet, og skær det derefter ud i tykke stænger.

Børst svampene fri for evt. jord. Skær champignons i kvarte, og pluk østershatte ud i lameller.

Hak skalotteløg super fint. Pluk persille ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Skær hvidløg i tynde skiver.

knoldselleri
10 min.
Kog selleri

Kom selleristængerne op i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt. Kog i 5-7 min., til selleristængerne er møre. Dræn dem herefter, og lad dem dampe lidt af i sigten.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
12 min.
Steg toast

Skær bollerne ud i skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Steg dem sprøde og gyldne på en pande i en smule olivenolie, eller rist dem alternativt på en brødrister.

skalotteløgbredbladet persille
15 min.
Lav marinade

Pisk lige dele olivenolie og lys eddike sammen til en dressing. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig dressing pr. kuvert. Krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.

Kom persilleblade, persillestilke og hakkede skalotteløg op i dressingen.

brun mark-champignonøstershattehvidløgfløde 38% (piskefløde)
20 min.
Steg svampene

Varm panden fra før op igen, og tilsæt lidt ny olie. Steg svampene ved høj varme i 2-3 min,. til de har taget farve, og er møre. Tilsæt hvidløg til panden de sidste 30 sekunder, og lad det stege med. Kom derefter fløde på panden, lad den koge en smule ind, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Steg gerne svampene over to omgange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Bemærk - Hvis du steger over flere omgange, skal du vente med at komme fløde på, til alle svampe er stegt, og samlet på panden.

30 min.
Anretning

Vend den kogte selleri med dressingen.

Anret brød på en tallerken, og kom svampe og dressing henover. Anret knoldselleri ved siden af.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?