Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 250 grader med grillfunktion.
Halver peberfrugt og fjern kernehuset. Gnid skindsiden med lidt olivenolie og læg dem på en bageplade med skindsiden op.
Skær kartoflerne i både og halver løgene. Vend også dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Læg dem i hver side af en bageplade.
Sæt peberfrugten ind øverst i ovnen og pladen med kartofler og løg nederst. Bag til peberfrugten har taget masser af farve - ca. 15 min. Tag dem så ud og skru ned på 180 grader og bag videre til kartofler og løg er møre - ca. 10-15 min mere.
Hak møre løg og rød peberfrugt fint med en kniv. Kom det op i en skål sammen med harissaen. Rør det hele godt sammen til en grov salsa og smag til med salt, masser af limesaft og olivenolie.
Varm en pande godt op og tilsæt lidt olivenolie. Krydr koteletten med salt og friskkværnet sort peber og steg den ca. 3-4 min på hver side.
Skær pak choy ud i lange både.
Anret bagte kartofler på en tallerken med rå pak choy, koteletten og en god skefuld salsa til.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()