0
Svinekotelet med kartofler og salsa på harissa og bagt peber

Svinekotelet med kartofler og salsa på harissa og bagt peber

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartoflerrød peberfrugtløg
1 min.
Bag peber, løg og kartofler

Start med at tænde ovnen på 250 grader med grillfunktion.

Halver peberfrugt og fjern kernehuset. Gnid skindsiden med lidt olivenolie og læg dem på en bageplade med skindsiden op.

Skær kartoflerne i både og halver løgene. Vend også dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Læg dem i hver side af en bageplade.

Sæt peberfrugten ind øverst i ovnen og pladen med kartofler og løg nederst. Bag til peberfrugten har taget masser af farve - ca. 15 min. Tag dem så ud og skru ned på 180 grader og bag videre til kartofler og løg er møre - ca. 10-15 min mere.

harissarød peberfrugtløglime
20 min.
Lav salsaen

Hak møre løg og rød peberfrugt fint med en kniv. Kom det op i en skål sammen med harissaen. Rør det hele godt sammen til en grov salsa og smag til med salt, masser af limesaft og olivenolie. 

kotelet af grislille pak choy
25 min.
Steg koteleten

Varm en pande godt op og tilsæt lidt olivenolie. Krydr koteletten med salt og friskkværnet sort peber og steg den ca. 3-4 min på hver side.

Skær pak choy ud i lange både.

30 min.
Anretning

Anret bagte kartofler på en tallerken med rå pak choy, koteletten og en god skefuld salsa til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?