0
Svinekotelet med Yalla-Masala, stegt salat og mandel-tranebær couscous

Svinekotelet med Yalla-Masala, stegt salat og mandel-tranebær couscous

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Ristede mandler: Kom mandlerne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 8-12 minutter.

Couscous: Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i det med en ske og når det er afkølet let smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene mens du tilfører Yalla Masala (gem lidt til kødet). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie og saften og lidt af den gule skal fra citronen (fintrevet!). Vend til sidst ristede mandler og tørrede tranebær i – og smag til med salt og peber og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og ud af posen 10 minutter, før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og lidt Yalla Masala. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes små klatter smør. Lad koteletterne stege videre i et par minutter mens du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 minutter, før du serverer dem. Brug panden og fedstoffet til salaten.

Karamellisteret salat med hvidløg: Skær 2-3 mm af hjerte salatens rod og halvér det på langs - og skyl det grundigt i koldt vand – dræn vandet fra. Kom salaten på panden hvor du stegte koteletterne – med skærefladen nedad. Steg ved 2/3 varme sammen med finthakket hvidløg indtil de begynder at brune – vend og og krydr det hele med salt og masser af frisk knust sort peber - server straks!

Anretning: Som vist på billedet – klip karse og drys over sammen med lidt revet citronskal.

Bonusinfo

ASA har samarbejdet med Yalla Trappan i Malmø for at lave denne 'Yalla Masala', der er en eksotisk og autentisk krydderiblanding med smag af Mellemøsten. Den er lavet og udviklet af Fatme Ibrahim, der er inspireret af sin mors madlavning fra sydlige Libanon.

Yalla Masala indeholder:

Ingefær, spidskommen, koriander, sort peber, merian og hybenpulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?