
Hæld appelsinjuice, 1 dl limesaft, eddike og et godt kværn peber i en frysepose og ryst let. Læg kødet i posen, luk den godt til og ryst. Lad koteletterne marinere på køl en times tid og hak imens løg og hvidløg fint.
Tag koteletterne op af marinaden (som gemmes) og dup dem tørre. Varm lidt olie godt op på en høj pande og brun koteletterne 1-2 min. på hver side. Tag dem af panden og sauter i stedet løg og hvidløg til de er klare og begynder at tage lidt farve. Hæld den gemte marinade og hvidvinen på panden, tilsæt spidskommen og oregano og kog op.
Læg koteletterne på panden igen og lad det hele simre stille og roligt til væden er kogt ind til saucekonsistens – vend gerne koteletterne et par gange undervejs.
Skær imens tomater og rensede avokadoer i mellemstore tern og hak korianderen groft. Vend det hele sammen med resten af limesaften, lidt olie, salt og peber til en frisk, grov salsa.
Anret koteletterne i et fad, smag saucen til og fordel den rundt om kødet. Top koteletterne med salsaen og server straks.
Server sammen med ris eller ovnbagte små kartofler, lækre majskolber og en skefuld cremefraiche.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften