Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil skrællen af grapen med fingrene. Skyl kål og fennikel. Snit fenniklen tyndt, gerne på et mandolinjern, hvis du har. Skær grapen i skiver, og derefter i bidder.
Snit savoykålen i brede bånd med en kniv. Kom dem op i en gryde med en mængde vand, der lige dækker bunden, og lidt salt. Damp kålen i 2-3 min. under låg, og løft den derefter over i en skål. Knug kålen fri af vand, og bland fennikel, kål og grape i en skål med et par dråber olivenolie.
Pluk eller skær kødet ud i grove stykker. Lun dem igennem i en gryde med en smule olivenolie.
Dræn bønnerne, og blend dem til en lind puré med krydderblandingen, lidt salt og rigeligt med olivenolie.
Pisk en dressing af lige dele olivenolie og lys eddike, og smag til med godt med sennep, salt og friskkværnet sort peber. Du skal i alt bruge ca. 2 spsk. dressing pr. kuvert.
Lun brødene på en brødrister i ca. 5 min., gerne med en ildfast skål over.
Anret bønnepuréen i en dyb tallerken med kød og salat ovenpå. Bollen serveres på siden.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()