0

Svøbt havtaskerulle med fyld af aubergine, chorizo og semitørret tomat og valnødde-persillepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fyld: Skær auberginen i ½ cm tynde skiver, drys dem generøst med salt og lad dem udvande i 20 min. Hak imens 1 fed hvidløg og 1 dl plukket persille helt fint og skær pølse og tomater i små fine tern. Skyl aubergineskiverne fri for salt, pres så meget væde ud som muligt og skær skiverne i små tern. Varm lidt olie op på en pande og rist pølsen til den begynder at smide olie. Tilsæt aubergineternene og rist videre ved middel varme til de er møre. Tilsæt hvidløget i de sidste 2 min. Tag panden af varmen, lad den køle af i 10 min. og vend derefter persille og tomater i. Smag til med peber.

Pesto: Pluk bladene af resten af persillen og kom dem i en foodprocessor sammen med valnødder, parmesanost, 1 fed hvidløg, salt og peber. Hak det fint og tilsæt olie i en stråle til pestoen er cremet og ensartet og smag til.

Fisk: Trim havtaskehalen fri for de seje hinder med en skarp kniv og skær kødet fra benet i 2 flotte fileter. Læg et stort stykke film på køkkenbordet og anret de 3 skiver parmaskinke på række - så de lige overlapper med ca. 1 cm. Læg den ene filet på tværs midt på og fordel fyldet oven på. Top med den anden filet og tryk let - så fyld og fisk er lige tyk over det hele. Tag fat i filmen nærmest dig selv og løft skinken op oven på fisk og fyld. Rul videre til skinken er samlet nedenunder rullen – brug filmen undervejs til at gøre skinkesvøbet så stramt som muligt. Tril forsigtigt rullen over i en lille bradepande, pensl med et tyndt lag olie og sæt den i en 180 grader varm ovn i ca. 20 min. til kødet er mørt og skinken gylden. Lad den hvile i 10 min. og skær rullen i tykke skiver ved servering.

Server sammen med en sprød grøn salat og flødekartofler eller spansk kartoffeltortilla.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?