Kylling: Hak skalotteløg og hvidløg fint, skyl spinaten godt og slyng den tør. Sauter de to slags løg i lidt olie til de er klare. Kom spinaten ved, krydr med salt og peber og sauter videre til det er faldet sammen og al væde kogt væk. Skær osten i skiver (fast mozzarella kan også bruges), hak olivenerne groft og del tomaterne i strimler. Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst og fordel spinat, ost, oliven og tomater deri. Luk til så tæt som muligt og fæstn med tandstikkere. Rør 3 spsk. olie med oregano, citronskal, salt og peber. Vend kyllingebrysterne i krydderolien, læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. (afhængig af tykkelse). Tag fadet ud af ovnen, dæk fadet med stanniol og et håndklæde og lad dem hvile 10 min. (mens parmaskinken til pastaen er i ovnen). Skær kødet i skiver lige inden servering.
Pasta: Rist parmaskinken sprød og gylden i ovnen ved 200 grader - det tager små 10 min. - og lad dem køle af. Halver cherrytomaterne og rist pinjekernerne. Kog pastaen som anvist på pakken, hæld vandet fra og vend straks med tomater, pesto, pinjekerner, 2 spsk. olie og et nip salt. Anret i en skål og drys med letknust parmaskinke. Server straks!
Giv gerne godt italiensk brød og en sprød grøn salat med balsamicovinaigrette til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften