0
Sweet Thai deller på quinoa-salat med friske majs

Sweet Thai deller på quinoa-salat med friske majs

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skyl quinoaen meget grundigt i en sigte og kog den derefter under låg i dobbelt så meget saltet vand som quinoa, til den er mør og har absorberet væsken. Det tager omkring 10-15 minutter, alt efter hvor stor en portion du koger. Dræn den og vend den med lidt olie.
  2. Ingefæren rives fint. Det er ikke nødvendigt at skrælle den inden den rives, men man kan gøre det hvis man synes.  Brug ca. 3/4 til kødet og 1/4 til salaten.
    Forårsløgene snittes fint.  Den grønne top bruges til pynt og det hvide bruges til henholdsvis kødet og salaten.
    Tomaterne deles i halve eller kvarte og lægges over i en stor skål der kan rumme hele salaten.
    Gulerødderne snittes fint eller rives groft.
  3. Ælt grisekødet sammen med fintrevet ingefær (omkring 1/2 -1 spsk. pr. person – gem lidt til salaten), 1-2 spsk. finthakkede forårsløg (gem halvdelen til salaten), samt salt og peber.
    Kødet formes til rustikke små deller og steges på en pande til de er gyldne, omkring 5-10 minutter. Det gør ikke noget, hvis de er ujævne i kanterne, så der er ingen grund til at bruge lang tid på at forme dem, bare sæt dem på panden med en ske og tryk dem lidt flade.
  4. Når ”dellerne” er færdigstegte, tages de af panden over i et lille serveringsfad, der lige kan rumme dellerne og Sweet Thai-saucen hældes over. Lad stå lunt til I skal spise.
  5. Majskernerne skæres fra kolben ved af føre en kniv ned langs den hårde kolbe-midte fra toppen og ned. Hvis kolberne er svære at styre, kan man brække dem i to inden kernerne skæres fra.
  6. Sæt panden fra dellerne over på varmen igen og steg majsen et par minutter. Det er ikke nødvendigt at vaske panden inden du steger majsen. Det gode ”pandesnask” giver en god smag til salaten.
  7. Hæld quinoaen, majsen, det hvide af forårsløgene og gulerødderne ned til tomaterne. Smag til med revet ingefær, salt og sukker. Dræn så væden fra dellerne over salaten, og vend den sammen.
  8. Drys med de grønne forårsløgstoppe, og server salaten sammen med dellerne.

    Anretning:  Som på billedet, eller anrettet på et fad.

Sweet Thai saucen indeholder: sukker, lime, vand, krydderier. Kan indeholde spor af nødder.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?