0
Sweet thai torsk med chaat marsala-ris og raita

Sweet thai torsk med chaat marsala-ris og raita

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

torskefilet uden skind
1 min.
Fisken saltes

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Fisken duppes tør og skæres ud i portionsstykker.

Læg fisken på et stykke bagepapir og giv den en let saltning overalt.

Lad den stå og trække mens risen og raitaen laves.

chaat masalaolie/smørris, basmati
Risen koges

Risen skylles grundigt og drypper af i en sigte.

Varm 1/2 spsk. olie eller smør pr. person op i en gryde med låg og rist 2/3 af Chaat masala-krydderiet ganske kort i olien.

Hæld risene ned i gryden og rør rundt, så alle riskorn bliver dækket af olie.

Herefter koges risene som anvist på posen.

agurktomaterrødløg
5 min.
Raitaen laves

Agurken deles på langs og kernerne skrabes ud med en teske.
Snit agurken i mellemtynde skiver.

Tomaterne deles i halve og de fleste af kernerne klemmes forsigtigt ud.  Kødet skæres i rustikke stykker og kommes over i en skål sammen med agurken, yoghurten og resten af chaat masala-krydderiet.

Løget skæres i fine tern og hældes også over i skålen.

Smag til med salt og peber, et nip sukker og evt. god chillisauce.

 

torskefilet uden skindSød chilisaucecitron
15 min.
Fisken bages

Fisken duppes tør igen og Sweet Thai saucen fordeles over den.  Riv lidt citronskal over hvert stykke fisk også.

Bag i ovnen ca. 6-12 min., til du let kan flage fisken med en gaffel - alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er.

 

30 min.
Anretning

Fisken anrettes sammen med risen og raitaen.  Dryp med citronsaft over fisken til sidst.

 

 

 

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?