Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Risen skylles grundigt, og koges efter anvisningen på pakken.
Gulerødderne snittes i tynde "tændstikker". Det gøres nemmest på en mandolin, ellers kan en skarp kniv bruges, eller den grove side af et rivejern.
Vend 1-2 tsk limesaft pr. person ned til gulerødderne, og smag til med lidt fintrevet ingefær og en smule sukker.
Kødet æltes sammen med sweet thai pork-krydderiet og 1/2 - 1 tsk fintrevet ingefær pr. person.
Steg kødet mens du forsigtigt "hakker" det fra hinanden på en slip-let pande i olie, til det er sprødt og gennemstegt, og lad det hvile under låg.
Æggene tilberedes, som du har lyst: enten kan de pocheres, blød eller -hårdkoges, eller spejles.
Risen fordeles i store skåle, der toppes op med de marinerede gulerødder, kødet og til slut æggene.
Avocadoen deles, stenen tages ud og smides væk. Avocadokødet skæres i tynde skiver.
Anret avocadoen i skålene, og dryp den med overskydende limesaft.
Sweet chilli-saucen dryppes over kødet til slut.
Sæt evt en god, stærk chillisauce på bordet til dem, der gerne vil have det lidt hot.
~Velbekomme ~
Thai sweet pork krydderi indeholder:
Kundekommentarer ()