0
Taco al pastor med ananas, nixtamal tortillas, rødløgssalat med koriander og lime

Taco al pastor med ananas, nixtamal tortillas, rødløgssalat med koriander og lime

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I Mexico kan du få Taco Al Pastor i langt de fleste gade-køkkener. Al Pastor laves som opretstående ruller, nøjagtigt som du kender det fra Shawarma. Taco al pastor har da også sin oprindelse fra libanesiske immigranter, der i slutningen af 1800-tallet tog shawarmaen med sig til Mexico. Med tiden blev lammekødet erstattet med svinekød. Det viste sig at være en fremragende idé, og bingo, så var “Taco al pastor” født! Navnet al pastor betyder, frit oversat, “hyrdens taco”. Det kvikke hoved, der i sin tid som den første erstattede lam med gris, var nemlig en hyrdedreng.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

koteletal pastor krydderiblanding (stærk)AnanashvidløgChili, ancho, helbacon i tern
1 min.
Al pastor:

Skræl og skær ananas ud i 4 stykker uden den træede midte. Steg koteletterne, bacon og ananas på en pande sammen med de hele ancho chili, der er knust let og delt i 2-3 stykker. Sørg for, at det hele får god bruning. Kom 2/3 dele af krydderiblandingen ved, og krydr med salt. Kom 2 spsk. lys eddike på pr. person, og lad det koge næsten helt væk. Kom retten i et ildfast fad, og dæk med låg eller stanniol. Steg videre i ovnen ved 150 grader i 20-30 min. 

Pil imens hvidløg, og pil og hak zittauerløg. Hak eller pres hvidløg. Sauter løg og hvidløg af på panden, hvor du stegte koteletterne og ananas. Sauter, uden at løgene tager farve, men indtil de er klare. Krydr med salt. Tilsæt det sidste af Al Pastor krydderiblandingen. 

Skær det stegte kød i ultra tynde strimler, og skær ananas i mundrette stykker. Kom begge dele tilbage i panden til løgene sammen med al lagen fra bradepanden. Sauter det hele sammen i yderligere 5 min. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt igen lidt god eddike.

rødløgkoriander
15 min.
Tilbehør:

Pil og snit rødløg fint. Pluk og hak koriander groft, og brug gerne en del af stilkene også. Vend rødløg og koriander sammen, og knug det med lidt fint salt. Vend med limesaft og lidt sukker. 

25 min.
Tortillas:

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillas lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

korianderlime
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top tortillas med al pastor samt løg og koriander. Pynt med en limebåd.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ancho chili er en mild mexicansk chili, der er har en let sød røget smag.
Ancho chili kommer fra poblano chilien. Når denne chili tørres bliver den kaldt for ancho. Da chilifrugterne får lov til at modnes på planten, når de at udvikle en sødme, der også kan smages i det færdige produkt. Noterne af røg bliver tilføjet under tørringsprocessen.

Bonusinfo

Al pastor krydderiblanding indeholder:

  • nelliker
  • spidskommen
  • laurbærblad
  • annattofrø
  • korianderfrø
  • hel spidskommen
  • mexicansk oregano 
  • sorte peberkorn
  • limeskal
  • appelsinskal

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?