0
Taco al pastor med tortillas, rødløgssalat med koriander og lime

Taco al pastor med tortillas, rødløgssalat med koriander og lime

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I Mexico kan du få Taco Al Pastor i langt de fleste gade-køkkener. Al Pastor laves som opretstående ruller, nøjagtigt som du kender det fra Shawarma. Taco al pastor har da også sin oprindelse fra libanesiske immigranter, der i slutningen af 1800-tallet tog shawarmaen med sig til Mexico. Med tiden blev lammekødet erstattet med svinekød. Det viste sig at være en fremragende idé, og bingo, så var “Taco al pastor” født! Navnet al pastor betyder, frit oversat, “hyrdens taco”. Det kvikke hoved, der i sin tid som den første erstattede lam med gris, var nemlig en hyrdedreng.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
koteletal pastor krydderiblanding (stærk)Ananashvidløgpeperoncino chili, hel & tørret
1 min.
Al pastor:

Steg koteletterne på en pande - sørg for de får god bruning. Steg den 2-3 minutter på hver side. Sæt dem til side. Gem panden med fedtstoffet til senere.

Pil hvidløg, og pil og hak zittauerløg. Skræl og skær ananas ud i små mundrette tern, og hak eller pres hvidløg. Sauter det hele af på panden hvor du stegte koteletterne - sauter uden at det tager farve men indtil løgene er klare. Krydr med salt. Tilsæt Al Pastor krydderiblandingen. Pas på! Den er meget HOT, så prøv dig frem. Jeg bruger selv det hele. Kom 1 spsk. lys eddike pr. person du laver mad til (gerne æblecidereddike). Kom de hele chilier på, og lad det hele simre under låg i 5-10 min.

Skær det stegte kød i ultra tynde strimler og som det tilbage i panden sauter det hele sammen i yderligere 5 min. Smag til med salt, peber, sukker samt igen lidt god eddike.

rødløgkoriander
15 min.
Tilbehør:

Pil og snit rødløg fint. Pluk og hak koriander groft, og brug gerne en del af stilkene også. Vend rødløg og koriander sammen, og knug det med lidt fint salt. Vend med limesaft og lidt sukker. 

Majs tortillas – Tlayuda
25 min.
Tortillas:

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillas lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

NB. hvis du modtager de store tortillas (Tlayuda), kan du med fordel dele dem i 2, således at der bliver 4 små pr. person.

korianderlime
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top tortillas med al pastor samt løg og koriander. Pynt med en limebåd.

Bonusinfo

Peperoncino er en italiensk chili med god styrke, der kan bruges hele i gryderetter og marinader eller hakkes fint. Når din ret har tilpas styrke, kan du evt. fiske chilierne op igen. Peperoncino er dyrket på Sicilien i Italien. Syditalienske peperoncinis varierer normalt fra 15.000-30.000 på Scoville-skalaen. 
Peperoncino er populær i det syditalienske køkken (Calabrien), hvor de blandet andet bruges i 'Bomba Calabrese' - en spicy pesto der bruges som dip eller som smørelse på brød. 

Bonusinfo

Al pastor krydderiblanding indeholder:

  • nelliker
  • spidskommen
  • laurbærblad
  • annattofrø
  • korianderfrø
  • hel spidskommen
  • mexicansk oregano 
  • sorte peberkorn
  • limeskal
  • appelsinskal

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?