En mexicansk taco er en traditionel mexicansk madret, der består af en blød eller sprød majs- eller hvedetortilla, der er fyldt med forskellige ingredienser. Fyldet kan variere, men det inkluderer ofte sauteret eller grillet kød som oksekød, svinekød eller kylling, samt friske grøntsager som løg, tomater og koriander. Tacos serveres ofte med forskellige toppings som salsa, guacamole, ost og lime. Den mexicanske taco er kendt for sin autentiske smag og mangfoldighed af smagskombinationer, og den er en populær ret både i Mexico og internationalt.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil hvidløg og løg. Tag halvdelen fra til salsa verde, og hak resten fint. Steg dem på en pande i rigeligt god olie ved forholdsvis lav varme, indtil de er godt brune og karamelliserede uden at være brankede. Krydr undervejs med salt og peber. Tilsæt de drænede bønner og 1/2 af krydderierne. Mos bønnerne let med en grydeske. Lad retten simre for lav varme i 20-30 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt eventuelt lidt vand og olie undervejs, hvis du synes, at retten bliver for tyk. Rør konstant rundt i bønnerne, da de nemt brænder fast. Når bønnemosen har konsistens som tyk havregrød, er den klar.
Del de sidste løg og hvidløg i rustikke stykker. Del chili i mindre stykker (hvis du ønsker en mildere salsa, kan du fjerne kernerne fra chilien). Skær de grønne tomater i kvarte. Varm en lille gryde op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg løg, hvidløg, chili og de grønne tomater i 5-7 min. Kom det hele i en blender, og blend med grofthakket koriander. Brug også korianderstilkene, men gem nogle blade til pynt. Kom nu godt med salt i, og justér evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med limesaft.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skær fisken ud i mindre stykker.
Placér tortillas på en bageplade med bagepapir. Smør et lag bønnemos ud over hver tortilla. Top hver tortilla med et stykke fisk, der er krydret godt med salt og det sidste krydderi. Dryp god olivenolie over både fisk og tortillas. Bag det hele i en forvarmet ovn ved 225 grader i 5-6 min., til fisken er gennemvarm, og tortillas er sprøde.
Drys med salat og koriander og servér salsa verde og limebåde til.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften