0
Tacos med avokado, krydrede kikærter og bagt, rød peber

Tacos med avokado, krydrede kikærter og bagt, rød peber

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Mexicansk krydderiblanding (stærk)kikærterrød peberfrugt
1 min.
Kikærter

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Dræn kikærterne grundigt for vand. Vend dem med en smule olie, salt og krydderblandingen. Bred dem ud på en bradepande, og bag dem i ovnen i 15-20 min., til de er sprøde.

Skyl den røde peber, fjern kernehuset, og skær den ud i grove strimler. Læg strimlerne på pladen med kikærter, og lad dem bage med, til de har taget farve, og er møre.

avokadokorianderlimespidskål
5 min.
Grønt

Halvér avokadoen, tag kødet ud, og skær det i lange stykker. Snit kålen super fint med en kniv eller på et mandolinjern. Hak korianderen groft, både stilke og blade. Vend avokado, kål og koriander i en skål med saft fra ca. halvdelen af limefrugten.

Majstortillas - nixtamal
25 min.
Tortillas

Varm en stor pande op over højeste blus. Steg tortillas uden fedtstof et par min. på hver side,  til de er bløde, og dufter dejligt af majs. Hold dem lune i et viskestykke i en kurv.

creme fraiche 38%
30 min.
Anretning:

Anret tacos ved bordet med alt fyldet. Skær resten af limefrugten ud i små både, og husk en klat creme fraiche til.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?