Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Grillen tændes.
Fisken duppes tør, og der rives lidt citronskræl over kødsiden sammen med lidt spidskommen, salt og en smule sukker. Lad fisken hvile køligt, til den skal grilles.
Guacamole:
Løget pilles og hakkes fint. Den ene halvdel kommes over i en skål.
Tomaterne deles i halve, og noget af saften klemmes ud af dem. Tomaterne går i stykker, og det skal de. Hak tomaterne mellemfint, og læg dem over i skålen til løget.
Avokadoen halveres, stenen tages ud, og kødet skæres i mellemfine tern. Læg avokadoen over i skålen, smag til med salt, sukker samt evt. chiliflager, og dryp med citronsaft. Korianderen hakkes fint (det meste af stilken kan også bruges), og vendes sammen med guacamolen.
Salaten skylles, slynges tør og snittes mellemfint.
Creme fraichen smages til med spidskommen, resten af det finthakkede løg, salt, peber og evt. chilisauce.
Fisken pensles med olie og grilles på skindsiden, til kødet bliver uigennemsigtigt. Det tager 2-5 min., alt efter hvor effektiv din grill er, og hvor tykke fileterne er. Det er nemmest at grille fisk med en ”fiskevender”.
Tortillaerne varmes hurtigt over den direkte varme på grillen og lægges straks imellem to hårdt opvredne viskestykker - så forbliver de bløde. Umiddelbart inden servering deles tortillaerne i halve.
Fisk og tortillas anrettes på et fad sammen med salat, guacamole og creme fraiche-dressing.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()