0
Tacos med krydret torsk, kålslaw og avocado
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Mexicansk krydderiblanding (stærk)torskefilet uden skind
1 min.
Torsk

Rør krydderiblandingen sammen med lidt olivenolie, så du får en tæt krydderolie.

Skær torsken i kuvertstykker, og vend dem godt rundt i krydderolien. Lad dem trække til senere.

hvidkållimerødløghonning
5 min.
Kålslaw

Skræl rødløgene.

Snit hvidkål og rødløg super tyndt med en skarp kniv eller mandolinjern.

Bland kål og rødløg i en skål, og tilsæt masser af fintrevet limeskal, limesaft og ca. 1/2 tsk. honning pr. kuvert. Krydr med salt og friskkværnet peber. Knug det hele godt sammen, og lad det trække til servering.

avokado
15 min.
Avocado

Skær avocadoen ud i både.

Varm en stor pande op ved høj varme, og steg fiskestykkerne ca. 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden. Lad dem hvile til anretning.

Majs tortillas
25 min.
Tortillas

Rengør panden fra før, og varm den op igen ved højeste varme. Steg tortillaerne uden brug af fedtstof ca. 2-3 min. på hver side, til de bliver bløde.

Hold dem lune i et viskestykke til anretning.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Pluk torsken ud i mindre bidder. 

Anret hver tortilla med torsk, avocado og kålslaw, og slut af med en god klat creme fraiche i hver.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?