0
Tacos med sous vide okse, chillibønner, og avokado

Tacos med sous vide okse, chillibønner, og avokado

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Alt tilbehøret til tacos kommer på bordet i små skåle, og så samler man selv sin tortilla ved bordet. Det mexikanske krydderi er stærkt, så brug evt. først halvdelen, og smag så til senere igen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
avokadolille icebergmajs fra dåsechili beans
1 min.
Klargøring

Salaten snittes fint, og kommes over i en skål.

Majsene drænes, og kommes i en skål.

Chllibønnerne lunes. Det gøres lettest ved at hælde dem op i serveringsskål, og så lune dem i mikro-ovnen.
Mos bønnerne let, så de hænger bedre sammen.

Limefrugterne skæres i både, og lægges på et lille fad.

Avokadoen udstenes, og skæres i små tern. Kom avokadotern i en skål og dryp saften fra en limebåd over avokadoen, så den ikke bliver brun. 

sous vide oksekødMexicansk krydderiblanding (stærk)
10 min.
Kød

Kødet tages ud af posen, og rives/skæres i mundrette stykker. Gem væden fra posen.
Steg kødet i olie på en pande, og drys halvdelen af det mexikanske krydderi  over efterfulgt af væden fra posen. 
Lad koge ind, til væden er næsten væk, og smag til med resten af det mexicanske krydderi, salt og peber.
Hold kødet lunt i en skål.

 

25 min.
Tortillas

Tortillas varmes allerbedst 20 sek. på hver side på en meget varm pande. De varme tortillas stables efterhånden, pakket ind i et viskestykke, så de holder sig lune.

Hvis man ikke har tid til at varme tortillas på panden, kan man pakke dem ind i et fugtigt viskestykke, og give dem et par minutter i mikroovnen.

30 min.
Servering

Alle skåle kommer på bordet, og man samler selv sine tacos.

Limesaften dryppes hen over fyldet, inden tacoen foldes sammen.

Giv evt. en god chilisovs til.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?