0
Tagine af kalv med kikærter og sesamavokado

Tagine af kalv med kikærter og sesamavokado

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kogning af kikærter: Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand - lad dem stå i 12-24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og sæt dem over i en stor gryde dækket med rigeligt frisk koldt vand tilsat 2-3 tsk salt. Kog kikærterne under låg - stille og roligt - til de netop er møre. Det tager omtrent 1/2 time. Tilføj evt. mere kogende vand, hvis de er ved at koge tørre. Sigt vandet fra ærterne og lad dem køle lidt af.

Tagine: Vær sikker på din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret - ellers brug en pande og hæld det over i din tagine efter bruning. Har du ikke en tagine, kan du udmærket bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso. Vend kalvekødet med taginekrydderiet og krydr med salt og peber. Varm lidt neutral olie op i en tagine eller stegegryde og brun kødet grundigt af. Lad det stege sammen med de hele upillede hvidløgsfed, til det dufter dejligt. Skær peberfrugt i 1 x 1 cm tern og rist med et par minutter sammen med de kogte kikærter. Kom tomat og timian i (timianen må gerne være bundet op, så den er nem at fjerne bagefter). Lad retten koge op med 1-2 dl vand. Kom taginen/gryden i en 180 grader varm ovn i ca. 45 min. Smag til med salt og peber og server straks.

Avokado-sesamsalat: Kom sesamfrø i et ildfast fad og rist dem i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne – knus dem groft i en morter med lidt groft salt. Halvér avokado og fjern stenen – tag kødet ud og skær det i skiver – anret på et lille fad, dryp med citronsaft, lidt god olivenolie og salt og peber, og drys til sidst masser af sesam over.

*Tagine krydderi: Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%

Bonusinfo

Tagine krydderi indeholder:

Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?