0

Taglagt rødtunge med grillet grønt, pesto, oliven og sprød citrontopping

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grønt: Halver peberfrugterne, fjern stok og frø og gnid skallen med lidt olie. Grill peberfrugterne under ovngrillen til skallen bobler og bliver sort, dæk dem til med film og lad dem hvile i 10 min. Fjern skindet ved at trække det forsigtigt af og skær frugtkødet i brede både. Skær squashen i ½ cm tykke skiver på langs, pensl dem med en smule olie på begge sider og krydr med salt og peber. Grill dem gyldne og møre under ovngrillen (10-12 min.). Hak olivenerne groft.

Pesto: Rør pestoen sammen med en smule olie så den er let at smøre ud.

Fisk: Smør et lille ovnfast fad med olie og dæk bunden med en tredjedel af fiskefileterne. Smør et lag pesto på, fordel halvdelen af squash, peberfrugter og oliven ovenpå og krydr med salt og peber. Gentag og slut af med et lag fisk.

Topping: Fjern skorperne på brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med citronskallen (fra hele citronen), pillet hvidløg, oregano, salt og peber og kør det fint og ensartet. Rør saften fra den halve citron og 2 spsk. olie i og fordel toppingen ovenpå fisken.

Dryp med lidt ekstra olie og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 15-20 min. til fisken er mør og gennembagt.

Server sammen med klassiske flødekartofler og en tomatsalat eller sprød grøn salat.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?