
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde, godt saltet vand over at koge.
Tænd ovnen på 220 grader, og tænd for grillen.
Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir på. Krydr med salt og friskkværnet peber og et par dråber olivenolie.
Bag tomaterne til de har smidt vandet, og taget lidt farve. Hold godt øje, det kan gå hurtigt.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie.
Pil hvidløgene og snit dem fint med en skarp kniv. Sauteé dem i gryden uden at de tager farve - blot et par minutter.
Rens svampene, og pluk dem ud i grove stykker. Tilsæt dem til gryden og lad dem sautere lidt med nogle minutter.
Tilsæt så ca. 1 dl vand pr. kuvert, og lad svampene koge 5 min. under låg.
Blend herefter svampene til en lind puré med en stavblender, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær squashen i små tern, og vend dem med masser af fintrevet citronskal og saft.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Når den er al dente, sigter du vandet fra, og vender den hurtigt op i svampecremen.
Anret pastaen i dybe tallerkener med squashtern, tomater og godt med fintrevet ost henover. Slut af med plukkede basilikumblade.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften