Laks: Kom laks, tandoori, 1 tsk. salt samt 1 spsk. sukker i en plastpose og ryst laksen i krydderiet til det hele er dækket. Luk posen tæt til og lad den gerne trække lidt. Kom laksen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Steg den i en meget varm ovn (235 grader) i ca. 6 min. Lad laksen trække i 2-3 min. før den serveres.
Raita med mynte og sennepsfrø: Riv agurken i fine strimler (gerne på et mandolinjern), drys med lidt salt og vend rundt - lad det trække i 10 min. Knug saften fra agurkerne og vend det i yoghurt sammen med hakket mynte og ristede knuste sennepsfrø (rist på en tør pande til de begynder at poppe – gem lidt til risene og knus resten i en morter). Smag til med sort peber og lidt citronsaft.
Basmatiris: Bring 2 dl vand pr. person i kog sammen med ½ tsk. salt pr. person i en gryde med låg. Tilsæt risene når vandet koger og skru ned til lav varme. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække i 10-15 min. Løsn dem med en gaffel. Knus resten af sennepsfrøene let i en morter sammen med lidt fint salt og drys over risene.
Anretning: Som vist på billedet.
Tandoori består af:
50 % Spidskommen
15 % koriander
5 % nelliker
5 % kanel,
5 % ingefær
5 % hvidløgspulver
5 % chili
8 % gurkemeje
2 % muskatnød.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kundekommentarer ()