0
Tandoorigrillet laks med kheere ka raita og broccoli

Tandoorigrillet laks med kheere ka raita og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflertandoori masala
1 min.
Kartofler:
  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Skrub og skyl kartoflerne. Del dem i kvarte og kog dem i 5 minutter i letsaltet vand.
  • Dryp kartoflerne af, og vend med 1/3 af tandoorikrydderiet samt salt, peber og olivenolie.
  • Kom dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir på, og steg dem sprøde i ovnen.
broccoli
5 min.
Broccoli:
  • Del broccoli i små ensartede buketter, og vend dem med lidt god olivenolie og salt.
ASC laks med skindtandoori masala
7 min.
Laks
  • Kom laks , tandoorikrydderi (gem en smule til raitaen), lidt salt og sukker i en plastpose, og ryst laksen i krydderiet, til det hele er dækket.
  • Luk posen tæt til, og lad den trække lidt.
agurkmyntegræsk yoghurt, 10%citrontandoori masala
11 min.
Kheere ka raita:
  • Riv agurken i fine strimler (gerne på et mandolinjern)
  • Drys med lidt salt og vend rundt. Lad det trække i 10 min.
  • Knug saften fra agurkerne, og vend dem i yoghurt sammen med hakket mynte.
  • Smag raitaen til med sort peber og lidt citronsaft, og anret i en skål.
  • Pynt med lidt Tandoorikrydderi og mynteblade.
ASC laks med skindbroccoli
21 min.
  • Kom laksen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad.
  • Dryp med lidt olivenolie.
  • Kom broccoli rundt om laksen i det ildfaste fad.
  • Steg laks og broccoli i en meget varm ovn (225 grader) i ca. 10-12 minutter.

 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?