Kom fisk, tandoorikrydderi (gem en smule til blomkålen), lidt salt og sukker i en plastpose, og ryst fisken i krydderiet, til det hele er dækket.
Luk posen tæt til, og lad fisken trække i mindst 10 min.
Kog risene efter anvisningen på posen.
Skyl agurken, og riv den i fine strimler (gerne på et mandolinjern).
Drys med lidt salt, og vend rundt. Lad agurken trække i 10 min.
Knug saften fra agurkerne, og vend dem i yoghurt sammen med skyllet, hakket mynte.
Smag raitaen til med sort peber og lidt citronsaft. Anret i en skål.
Del blomkål i kvarte, og lad gerne lidt af de grønne blade sidde på.
Vend blomkålsstykkerne i lidt god olivenolie, salt, peber samt det sidste tandoorikrydderi.
Grill blomkålene på skærefladerne i 3-4 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Grill fisken ved direkte varme på skindsiden, til skindet er sprødt og gyldent.
Vend, og giv fisken 2-3 min. på den anden side.
Som vist på billedet. Pynt evt. med lidt mynteblade.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kundekommentarer ()