0
Tandooristegt laks med daal og papadums
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Muskatnød, Sennep

Fremgangsmåde

Laks: Kom laks, tandoori samt 1 spsk. salt i en plastpose og ryst laksen i krydderiet til det hele er dækket. Lad den gerne trække i 2-3 timer (evt. natten over). Kom laksen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Steg dem i en meget varm ovn (235 grader) i ca. 6 min. Lad laksen trække i 2-3 min. før den serveres.

Daal: Skyl linserne godt igennem, kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af og lad dem koge i 4-5 min. mens du skummer. Hæld linserne i en sigte. Hak og sautér løg, grøn chili og hvidløg klart i olien. Tilsæt karry, spidskommen, finthakket ingefær, tørret chili, nelliker, kardemommekapsler og kanel og lad det hele stege lidt med. Tilsæt tomaterne og lad dem stege med i kort tid. Når de begynder at koge ud tilsættes de kogte linser og der røres rundt. Hæld lidt vand på til det lige netop dækker. Lad det hele simre ved svag varme og rør jævnligt til linserne er møre (tiden afhænger af typen af linser, men det tager typisk 30-45 min.). Smag til med salt, sukker, citronsaft og evt. lidt mere chili. Daal’en skal være stærk, krydret dyb og let sødlig med et snert af syre.

Papadums: Tilbered papadums efter anvisningen på pakken (køb papadums, der skal friteres i olie).

Anretning: Drys masser af friskplukket koriander samt fintsnittet forårsløg over fisken og server med de lune nystegte papadums og evt. en skål med neutral yoghurt.

Tip: Hvis du kan få fat i tørrede karryblade, så tilsæt endeligt en håndfuld i daal’en - det smager vildt lækkert.

Daal, som også ofte staves dhal, dahl eller dal, er enkelt fortalt en tyk indisk linsesuppe eller grød, hvor der er fuld smæk på krydderierne - det smager fantastisk til alt fra lam og fjerkræ til kraftigt smagende fisk som fx laks.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes ti fxl tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?