0
Tangstegt mørksej med bulgur, spinat, granatæble & søl

Tangstegt mørksej med bulgur, spinat, granatæble & søl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløg
1 min.
Syltede rødløg:

Snit rødløg, så fint du kan. Kom dem i en skål, og knug dem med lidt fint salt. Hæld 1/2 dl kogende lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

5 min.
Bulgur

Kog bulgur i 8-10 min. i rigeligt saltet vand. Dræn den i en sigte, og lad den køle lidt af. Vend den lune bulgur med skyllet spinat, og krydr med salt og peber. Vend de syltede rødløg og lagen derfra i bulgur og spinat. Smag til med salt og peber. 

10 min.
Granatæble:

Granatæblet rulles med et let tryk mod bordet, så kernerne (se video ovenover) løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb ridse med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten, og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre kerner ud i en lille skål. (Pas på saftstænk på tøjet – det farver, og er svært at få af.)

mørksejfilet uden skindtang-panérmixsøl
25 min.
Fisk & søl:

Del fisken i mindre stykker med en bredde på ca. 3-4 cm. Krydr med salt og peber. Vend fiskestykkerne i tang-panérmix, og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg dem først på den ene side i ca. 2-3 min., til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter, og når smørret er bruset af, vender du fileterne. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2 min. Kom den tørrede søl på panden, og steg den med de sidste 2 min. 

sølgranatæble
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top fisken med den stegte søl samt lidt af stege smørret og drys med granatæblekerner. 

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Bonusinfo

Søl (Palmaria Palmata) er en rødalge, der består af smukke, røde pergamentagtige blade. Sølen, der også kaldes ”dulse”, vokser i tidevandszonen og kan blive op til 50 cm lang.

Søl er en skøn smagsgiver i salater, sammenkogte retter, pastaer m.m. Vi kan godt lide at bruge sølen som bacon. Når sølen ganske kort (få sekunder) steges af i varmt smør, får den nemlig en smag, der minder meget om baconens velkendte, lækre, røgede aroma.

Sølen har et højt indhold af: Jern, magnesium, phosphor, zink samt af B1-, B2-, B3-, B12-, C- og E-vitamin. Søl er også kilde til: Calcium og A-vitamin.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?