0
Sprøde, tangpanerede mørksej-burgere med coleslaw

Sprøde, tangpanerede mørksej-burgere med coleslaw

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindslawmix - gulerod & hvidkålcoleslaw dressing
1 min.
Klargøring og coleslaw

Fisken skæres i tykke skiver - der skal være fire skiver pr person.
Fisken drysses med salt og trækker, mens coleslaw'en laves.

Gulerødder og kål hældes ned i en stor skål, og "krammes" godt sammen med et drys groft salt. Grøntsagerne skal blødgøres, så man kan roligt lægge lidt kræfter i. 
Hæld grøntsagerne op i en sigte, og skyl saltet af. Kram overskydende væde grundigt ud.
Grøntsagerne hældes tilbage i skålen, og smages til med coleslawdressing, salt og peber.

 

tang-panérmixsalt & peber
15 min.
Panering af fisken

Fisken duppes tør, og vendes i tang-paner-mix.

Fisken steges i halvt smør/halvt olie til den er gylden, og drypper af på en rist eller på køkkenrulle.

Imens fisken steger, ristes burgerbollerne på skærefladen.

30 min.
Servering

Fisk, coleslaw og boller sættes på bordet, og alle samler selv deres burgere.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?