0
Tangstegt lange med orecchiette og spinat dertil ostesauce på Bøllingsø

Tangstegt lange med orecchiette og spinat dertil ostesauce på Bøllingsø

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Bøllingsøhvidløgskalotteløgfløde 38% (piskefløde)spinat
1 min.
Sennepsstuvet spinat & ostesauce

Skyl spinaten grundigt, og slyng den tør i en salatslynge. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Pil skalotteløg, og hak dem fint. Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie. Rist stille og roligt ved medium varme, til hvidløgene netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt det hakkede skalotteløg sammen med 2-3 klumper koldt smør. Sautér løgene med i et par minutter, uden at de tager farve. Tilfør den skyllede spinat, og vend rundt, til spinaten er faldet sammen. Tilsæt fløde, og kog ind til en let cremet konsistens. Riv 2/3 dele af osten heri. Smag spinat og ostesaucen til med salt og peber.

orecchiette pasta
10 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand (skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne!). Kog den efter anvisningen på pakken, og dræn den i et dørslag.

langefilet uden skindtang-panérmix
15 min.
Fisk:

Del fileterne i mindre stykker med en bredde på ca. 3-4 cm. Krydr med salt og peber. Vend fiskestykkerne i tang-panérmix, og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg dem først på den ene side i ca. 2-3 min., til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter, og når smørret er bruset af, vender du fileterne. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger, ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2 min., og server straks.

20 min.
Anretning:

Vend de kogte pasta i spinat- og ostesaucen. Anret i varme dybe tallerkener, riv det sidste ost over, og top med den stegte fisk.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?