0
Tangstegt skærising med rødbedesalat og peberrodscreme

Tangstegt skærising med rødbedesalat og peberrodscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerbredbladet persille
1 min.
Kartofler:

Skrab/skrub de små kartofler, og kog dem i vand med salt i ca. 15 min., til de er møre. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr med lidt god salt og hakket persille (brug det halve her).

rødbederbredbladet persille
2 min.
Rødbeder:

Skræl rødbederne, og skyl dem grundigt. Skær dem i ca. 2 mm tynde skiver eller strimler på et mandolinjern, og kom dem i en skål med rigeligt, iskoldt vand. Lad rødbederne ligge i vandet i ca. 10 min. Slyng dem tørre i en salatslynge, og vend dem med dressingen (se nedenunder) samt det sidste hakkede persille. Lad dem trække i 5 min., og smag til med salt og peber.

citron
10 min.
Dressing:

Rør 2 spsk. honning, citronsaft fra 1/2 citron og lidt skal af citronen sammen med dobbelt mængde af din bedste olivenolie. Smag til med salt og sort peber.

peberrodgræsk yoghurt, 10%citron
20 min.
Peberrodscreme:

Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern. Bland yoghurt og peberrod, og smag til med salt, peber, lidt sukker og citronsaft. Lad cremen trække i 10 min.

skærisingfilettang-panérmix
30 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt tang-panérmix, og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når det er ”bruset af”. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer. (Gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med det sidste citron til at dryppe over. Servér kartofler i en skål på siden.

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?