0
Tarteletter med frikassé af Hopballe kylling med grønne asparges & nye gulerødder

Tarteletter med frikassé af Hopballe kylling med grønne asparges & nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, udbenet overlår
1 min.
Kylling & fond:

Kom kylling i en gryde sammen med 2,5-3 dl koldt vand pr. person, du laver mad til. Kog kyllingen i 20-25 min. ved lavt blus. Den skal bare lige simre let. Når vandet kommer i kog, skummes der for urenheder, og der tilsættes 1/2 tsk. salt pr. person, du laver mad til. Skum igen af et par minutter efter, saltet er tilført. 

Fif. Kom gerne både asparges ender, persillestilke og gulerodsskræller i vandet efter saltet, og lad det koge med i ca. 20 min. (Se i næste afsnit om forberedelse af grøntsager).

Tag kyllingestykkerne op, lad dem køle let ned, og sigt fonden igennem en fin sigte. Sæt begge dele til side til senere. 

gulerødder med topgrønne aspargesbredbladet persille
5 min.
Asparges, gulerødder & persille:

Bræk enderne af aspargeserne der, hvor de naturligt knækker ved et let bøj (brug enderne til fonden). Skær asparges i små stykker.

Skyl gulerødderne grundigt, og skræl dem. Skær gulerødderne i små tern på ca. 4 x 4 mm. (brug gerne de rene skræller og ender i fonden).

Skyl og pluk bladene af persillestilkene. Hak bladene fint, og kom stilkene i fonden.  

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hopballe Mølle kylling, udbenet overlårfløde 38% (piskefløde)grønne aspargesgulerødder med top
30 min.
Tarteletfyld:

Start med at plukke eller skære den kogte kylling i små stykker.

Smelt 25 g smør pr. person, du laver mad til, i en gryde, og kom 25 g mel i (igen pr. person). Pisk i det med et piskeris ved lavt blus, til det bobler. Bag melblandingen godt igennem. Kom den sigtede fond (gem ca. 1 dl til grøntsagerne) ved, og kog op, mens du hele tiden pisker. Lad nu sovsen koge igennem i 4-5 min. Pas på, den ikke brænder på. Kom fløden på, og lad sovsen koge igennem et par minutter. Smag til med salt og peber, og sæt sovsen til side!

Kom asparges og gulerødder i en anden gryde sammen med den fond, du gemte, en generøs klump smør samt lidt salt. Damp i 3-4 min. under låg indtil gulerødderne er al dente. Hæld den færdige sovs direkte ned til de dampede grøntsager. Kog det hele igennem, og vend plukket kyllingekød i. Smag til igen, og juster evt. med salt og peber. 

tarteletter
40 min.
Tarteletter:

Lun tarteletterne i 3-4 min. i en 200 grader forvarmet ovn.

bredbladet persille
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med masser af hakket persille.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?