Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skær blomkålen ud i mindre buketter, og skær peberfrugt i mundrette stykker. Fordel grøntsagerne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen 15-20 min.
Hak 3/4 af forårsløg og 2/3 af hvidløg fint, og riv squashen. Rør svinekød, forårsløg, hvidløg, squash, æg, knap 1 spsk. havregryn pr. person og salt og peber efter smag godt sammen i en skål, og lad farsen trække i 5 min.
Form 4 kødboller pr. person. Fordel kødbollerne på en bageplade med bagepapir, og spray eller pensl med olie.
Airfryer tip:
Tænd airfryeren på 170 grader. Tilbered grøntsagerne i airfryerkurven i ca. 15 min. Spray airfryerkurven med lidt olie, læg kødbollerne deri med en smule afstand, og tilbered dem i airfryeren i 8-10 min.
Riv appelsinskallen (du skal bruge skal af 1/8 appelsin pr. person), og pres resten af hvidløget. Pres appelsinsaft (du skal bruge saft fra 1/4 appelsin pr. person).
Kom appelsinsaft og -skal, hvidløg, 4/5 af teriyaki, soya, 1/2 tsk. balsamico pr. person og 1/2 tsk. honning pr. person på en pande.
Varm det op ved middelvarme, og lad det simre og tykne lidt i 3-4 min. Læg kødbollerne på panden, og vend dem godt i glaseringen, så de er dækket af den.
Rør resten af teriyaki sammen med mayonnaise og chili, salt og peber efter smag til en dip.
Hak det sidste forårsløg fint.
Drys kødbollerne i panden med forårsløg og sesamfrø, og drys de bagte grøntsager med salt. Server kødbollerne og teriyakisaucen fra panden sammen med de bagte grøntsager og teriyakidippen.
Kundekommentarer ()