HUSK AT SÆTTE BØNNERNE I BLØD DAGEN FØR! IBLØDSÆTTES I 1 LITER VAND PR. POSE BØNNER!
Kidneybønner: Kog kidneybønnerne i rigeligt saltet vand i ca. 30-40 minutter - sluk og lad dem trække i vandet til du skal bruge dem.
Fyld: Svits kødet i en gryde med lidt neutral olie. Når kødet er brunet godt og grundigt af tilsættes Fajita krydderierne (gem lidt til gulerods-avokadofyldet) som ristes med et minuts tid – krydr også med salt og peber. Kom tomat på og dræn og skyl de kogte kidneybønner med kold vand og tilsæt dem til kødetsaucen - kog i ca. 15-20 minutter til tomaten er kogt ind og det er en ret kompakt og ikke for våd masse. Smag det hele til med salt og peber.
Gulerødder & avokado: Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Pil kødet ud af avokadoen og mos med en gaffel. Rør det sammen med det sidste fajita krydderi, lidt limesaft samt revet gulerødder og halvdelen af creme fraichen - smag til med salt, peber samt en smule sukker. Lad det trække 5-10 minutter.
Anretning: Varm tortillas på en brandvarm tør pande - eller endnu bedre vend dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (duer ikke på induktion og gas). Fyld wraps med avokado-gulerods fyld, kødsauce og et par klatter creme fraiche. Rul sammen og del dem i 2 hver.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()