0
TexMex style hakkedrenge med stegte kartofler, gulerodssalat med pære & brøndkarse

TexMex style hakkedrenge med stegte kartofler, gulerodssalat med pære & brøndkarse

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

  1. Hak mandlerne, og rist dem i lidt olie på en pande. Når de er gyldne, drysses de med lidt fint salt.
  2. Skær kartofler ud i både, og steg dem møre og gyldne i lidt smør og olie på panden, hvor du stegte mandlerne.
  3. Når kartoflerne er næsten møre, ristes de med halvdelen af cajunkrydderierne de sidste 2-3 minutter.
  4. Skræl, og riv gulerødderne på et rivejern.
  5. Skær pærerne i tynde både, og vend dem med halvdelen af de revne gulerødder samt de hakkede ristede mandler, lidt god olivenolie og skyllet brøndkarse (gem lidt til pynt).
  6. Smag til med salt, sukker og sort peber.
  7. Rør en dressing af sennep, creme fraiche og den anden halvdel af de revne gulerødder. Smag til med salt og lidt sukker. Lad dressingen trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
  8. Form hakkebøffer, og krydr med det sidste cajunkrydderi og salt.
  9. Tag kartoflerne af panden, og kom dem i en skål og hold dem lune.
  10. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side på panden, hvor du stegte kartoflerne. Brug evt. lidt mere olie. Krydr med lidt salt igen.
  11. Kom kartoflerne tilbage på panden, og varm dem igennem et par minutter.
Anretning:

Som vist på billedet og drys med det sidste klippede brøndkarse.

Cajun krydderiet indeholder: Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt. 

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?