Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 100 gram palmesukker (eller rørsukker/alm. sukker), fishsauce og 0,5 dl lys eddike sammen, til sukkeret netop er opløst. Afkøl lagen. Tilsæt 1 spsk. revet ingefær, tynde skiver af rød chili, forårsløg og skalotteløg, hakket koriander (gem stilkene til senere), fine tern af agurk (evt. skrællet og uden kerner) samt grofthakkede peanuts. Smag derefter til med limesaft. Dippingen skal være stærk, sød, salt og syrlig i god harmoni, justér evt.
Del fisken i mindre stykker, og kør dem i en foodprocessor med salt. Tilsæt karrypasta samt revet ingefær (brug det sidste her), 1/4 tsk. bagepulver pr. person, du laver mad til, og æg. Kør det hurtigt sammen på fuld styrke. Skrab farsen over i en skål, og vend hakkede korianderstilke (gem bladene til dippingen) deri. Form med en ske små runde flade deller, og fritér dem i rigeligt olie ved medium varme, til de er gyldne, sprøde og let soufflerede. Server straks.
Snit kålen så fint du kan - brug gerne et mandolinjern. Kom kålen i en skål, og drys med fint salt. Knug og masser kålen med saltet, og lad det salte i 10 min., gerne længere. Vend den saltede kål med halvdelen af agurkedippingen og kokos. Smag til med salt og sukker.
Anret som vist på billedet med den sidste halvdel af dippingen i en skål for sig.
Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.
Kundekommentarer ()