0
Thai Fish Cakes på laks
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Kør farsen på en foodprocessor med salt. Tilsæt 2 spsk. fishsauce, karrypasta samt 1 spsk. revet ingefær, bagepulver og æg – kør det hurtigt sammen på fuld styrke. Skrab farsen over i en skål og vend fintsnittede bønner, julienne af kaffir limeblade og hakket koriander deri. Form med en ske små runde flade deller og fritér dem i rigeligt olie ved medium varme til de er gyldne, sprøde og let soufflerede. Server straks.

Agurk dipping: Kog 100 gram palmesukker, fish sauce og eddike sammen til det netop er opløst, afkøl. Tilsæt 1 spsk. revet ingefær, tynde skiver af rød chili, forårsløg og skalotteløg, hakket koriander, og fine tern af agurk, (skrællet og uden kærner) samt grofthakkede ristede jordnødder. Smag derefter til med limesaft. Dippingen skal være stærk, sød, salt og sur i god harmoni, justér evt.

Anret som vist på billedet med masser af friske korianderblade og evt. med lidt kogte jasminris og lynstegte grøntsager med lidt sesamolie, soya og ristede sesamfrø dertil.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?