Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Del fisken i små stykker, kom dem i en skål, og vend dem med lidt fint salt. Lad fisken salte på køl til senere.
Fjern evt. de groveste stilke på spinaten. Skyl den grundigt i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.
Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm den op til medium varme. Tilsæt karrypastaen (pas på, den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par minutter, uden at pastaen brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. Smag til med fish sauce samt lidt (rør)sukker og limesaft. Kom fisken og den skyllede spinat i, og vend forsigtigt rundt. Lad retten koge op til lige under kogepunktet, og servér straks.
Som vist på billedet med lime og koriander.
Kundekommentarer ()