0
Thai green curry med lange og spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Thai

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

langefilet uden skind
2 min.
Fisk

Del fisken i små stykker, kom dem i en skål, og vend dem med lidt fint salt. Lad fisken salte på køl til senere.

spinat
10 min.
Spinat

Fjern evt. de groveste stilke på spinaten. Skyl den grundigt i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge. 

grøn karrypastanam pla (fiskesauce)peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Curry

Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm den op til medium varme. Tilsæt karrypastaen (pas på, den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par min., uden at pastaen brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. Smag til med fish sauce samt lidt sukker og limesaft. Kom fisken og den skyllede spinat i, og vend forsigtigt rundt. Lad retten koge op til lige under kogepunktet, og servér straks.

 

korianderlime
25 min.
Anretning

Som vist på billedet med lime og koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften