0
Thai green curry med lange og spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Thai

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

Eller gør sådan:

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned,  risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

langefilet uden skind
2 min.
Fisk

Del fisken i små stykker, kom dem i en skål, og vend dem med lidt fint salt. Lad fisken salte på køl til senere.

spinat
10 min.
Spinat

Fjern evt. de groveste stilke på spinaten. Skyl den grundigt i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge. 

grøn karrypastanam pla (fiskesauce)peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Curry

Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm den op til medium varme. Tilsæt karrypastaen (pas på, den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par minutter, uden at pastaen brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. Smag til med fish sauce samt lidt (rør)sukker og limesaft. Kom fisken og den skyllede spinat i, og vend forsigtigt rundt. Lad retten koge op til lige under kogepunktet, og servér straks.

 

korianderlime
25 min.
Anretning

Som vist på billedet med lime og koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften