Spinaten skylles, og slynges tør.
Løget hakkes fint.
Ingefæren skylles, og rives fint. Det er ikke nødvendigt at skrælle den først, men hvis du synes, gøres det nemmest ved at skrabe skrællen af med en teske.
Limeskrællen rives fint, og selve limen skæres i både.
Laksen duppes tør, og kødsiden gnubbes forsigtigt med omkring 1/4 tsk. revet ingefær pr. stykke. Krydr med lidt salt, og lad laksen hvile.
Omkring 2 dl vand/boullion pr. person sættes over at varme i en gryde.
Løget steges stille i smør i en dyb pande eller en sautergryde, til det bliver gennemsigtigt og mørt.
Tilsæt omkring 1/4 tsk revet ingefær og limeskal pr. person sammen med Thai pastaen. Pastaen er stærk! Start evt. med at bruge halvdelen, og tilsæt resten, når risottoen er færdig.
Tilsæt risene, og lad dem stege med et par minutter ved jævn varme.
Hæld kokosmælken ned til risene, sammen med så meget vand/boullion på risene, at det dækker med omkring 2 cm, og lad risene absorbere væsken under jævnlig omrøring.
Fortsæt med at tilsætte vand/boullion lidt af gangen ved simre-varme, til risene er al dente og har dannet en cremet sauce.
Så smages til med salt, peber, limesaft, evt. resten af Thai pastaen samt et nip sukker.
Spinaten steges hurtigt på en pande, til den falder sammen. Krydr spinaten med salt og peber, og hold den lun i en skål.
Laksen steges på skindsiden i olie på panden i 4-5 min., til skindet er gyldent og sprødt. Vend fisken om, og giv den 1-2 min. på kødsiden. Laksen skal kun lige være gennemvarm i midten, så bliver den aller saftigst.
Risottorisene anrettes i dybe tallerkener, og spinaten lægges ovenpå som en slags rede til laksen.
Dryp lidt limesaft over hver tallerken, og servér.
~ Velbekomme ~
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()