0
Thai kokosmælks-suppe med Hopballe-kylling

Thai kokosmælks-suppe med Hopballe-kylling

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tom kah gai - Thailandsk kokossuppe - er en hot (chili), aromatisk (ingefær & citrongræs), let sødlig (kokosmælk og sukker), salt og umami (fish sauce) samt syrlig (lime) suppe, der ender ud som en skøn harmonisk smagsbombe! Smag dig frem, og vær ikke bange for at krydre til kant! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
1 min.
Kylling

Kom kyllingestykkerne i en skål, og krydr med lidt salt og sukker. 

citrongræschampignonskorianderrød chilirød peberfrugtingefær
5 min.
Grøntsager

Skyl alle grøntsager grundigt. 

Skræl ingefær, og skær dem i ultratynde skiver eller strimler.

Skær bund og top af citrongræs, og bank dem, så de knuses let, og smag og aroma frigives. Gør det fx med bunden af en kasserolle.

Del derefter citrongræsset i mindre stykker (det skal kun afgive smag, ikke spises).

Skær champignon i tynde skiver.

Skær chili i tynde skiver.

Skær rød peber i tynde strimler.

Skær top og bund af forårsløg. Kassér den øverste del af de grønne toppe, og snit resten fint.

Pluk koriander i blade og stilke. Hak stilkene fint, og kom bladene i koldt vand.

limenam pla (fiskesauce)Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerkokosmælkcitrongræschampignonsrød peberfrugtrød chiliingefær
15 min.
Suppe

Varm lidt neutral olie op i en gryde, og sauter kyllingestykkerne af heri, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Kom kokosmælk og vand på - der skal ca. samme mængde vand på som kokosmælk, så brug dåsen som målebæger. Tilsæt ingefær, hakkede korianderstilke, citrongræs, chili (efter smag) og evt. hønse- eller urtebouillonterning (kan udelades). Kog det hele op, og lad suppen simre i ca. 15. min. Tilsæt nu peberfrugt og champignoner, og bring suppen tilbage til kogepunktet. Nu skal suppen smages til med fish sauce, limesaft og sukker. Juster smagen med det sidste chili efter egen smag. Suppen må gerne være stærk.

forårsløgkoriander
35 min.
Anretning

Lige før servering tilsættes koriander og forårsløg, og suppen anrettes som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?