0
Thai kokosmælks-suppe med kylling
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Thai

Dette er en klassisk Tom kah gai - Thailandsk kokossuppe.

Thailandsk kokossuppe er en hot (chili), aromatisk (galanga/ingefær & citrongræs), let sødlig (kokosmælk og sukker), salt og umami (fish sauce) samt syrlig (lime) suppe, der ender ud som en skøn harmonisk smagsbombe!

Smag dig frem, og vær ikke bange for at krydre til kant! 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skind
1 min.
Kylling

Skær kødet i strimler. Kom kyllingestykkerne i en skål, og krydr dem med lidt salt og sukker. 

citrongræschampignonskoriandergrøn chilirød peberfrugtingefær
5 min.
Grøntsager

Skræl ingefær, og skær dem i ultratynde skiver eller strimler.

Skær bund og top af citrongræs, og bank dem, så de knuses let, og smag og aroma frigives. Gør det f.eks. med bunden af en kasserolle.

Del derefter citrongræsset i mindre stykker (de skal kun afgive smag, ikke spises).

Skær champignon og chili i tynde skiver og rød peber i tynde strimler.

Skær top og bund af forårsløg. Kassér den øverste del af de grønne toppe, og snit resten fint.

Pluk koriander i blade og stilke. Hak stilkene fint, og kom bladene i koldt vand.

limenam pla (fiskesauce)kyllingebryst uden skindkokosmælkcitrongræschampignonsrød peberfrugtgrøn chili
15 min.
Tom kah gai

Varm lidt neutral olie op i en gryde, og sautér kyllingestykkerne af heri, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber.

Kom kokosmælk og vand på. Der skal ca. samme mængde vand på som kokosmælk, så brug dåsen som målebæger.

Tilsæt ingefær, hakkede korianderstilke, citrongræs, chili (pas på med chilien - kom det evt. i i etaper, så du får den rette styrke, der passer dig) samt evt. hønse- eller urtebouillon, hvis du har en terning eller lign. Bouillonen kan udelades. Kog det hele op.

Tilsæt nu peberfrugt og champignoner, og bring suppen tilbage til kogepunktet. Nu skal suppen smages til med fish sauce, limesaft og sukker. Justér smagen med det sidste chili efter egen smag. Suppen må gerne være stærk.

forårsløgkoriander
35 min.
Anretning

Fjern citrongræs lige før servering, og tilsæt koriander og forårsløg.

Anret suppen som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften