0
Thai panang style curry med lange og broccoli

Thai panang style curry med lange og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
langefilet uden skind
1 min.
Fisk:

Del fisken i små stykker, kom dem i en skål og vend med lidt fint salt - lad fisken salte på køl til senere.

3 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene. Der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Rør dem løse med en gaffel, og server straks.

broccolirød peberfrugtkoriander
5 min.
Grøntsager:

Skyl alle grøntsager. Skær peberfrugt i tynde strimler. Soigner broccoli og del i små buketter. Pluk koriander. Skyl igen grøntsagerne i rigeligt koldt vand, og dræn dem.

masserman curry pastenam pla (fiskesauce)peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Curry:

Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde og varm op til medium varme. Tilsæt karrypastaen (pas på den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par minutter uden den brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 minutter. Kom de ordnede grøntsager i, og kog dem med under låg i 2-3 minutter. Smag til med fish sauce samt lidt (rør)sukker og limesaft. Kom fisken i og vend forsigtigt rundt - lad retten komme tilbage til lige under kogepunktet og server straks. 

Fif: hvis du, som jeg, elsker smagen af hårdt stegt fisk, kan du med fordel stege de små fiskestykker på en meget varm pande i lidt neutral olie inden du kommer dem i karryen!

 

korianderlime
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med lime og koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?