Grøntsager: Soigner, skræl og skær rød peber i mindre mundrette stykker og del rødløg i både. Skyl grøntsagerne i rigeligt koldt vand og dræn. Pil og fintsnit skalotteløg og hvidløg.
Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel og server straks.
Red curry med kylling: Del kyllingen i mundrette stykker og brun stykkerne af i en tykbundet gryde i lidt neutral olie, til de er godt brunede på alle sider. Tilsæt hvidløg og skalotteløg, tilsæt karrypastaen (pas på den er HOT! Så prøv dig frem!) og rist den igennem i et par minutter på medium varme. Kom kokosmælk på. Lad det simre under låg ved svag varme i ca. 4-5 minutter. Tag låget af, og kog saucen ind til en cremet konsistens. Kom de ordnede grøntsager i, og kog dem med under låg i 2-3 minutter. Smag til med fish sauce samt lidt (rør)sukker og eventuelt lidt citronsaft.
Anretning: Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()