0
Thai rød karry med laks
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. 

cashewnødder
2 min.
Cashewnødder:

Kom nødderne i et ildfast fad. Dryp lidt olie på, og drys med fint salt. Rist nødderne gyldne i en 180 grader varm ovn i 6-8 min. Køl dem let af, og hak dem groft. Alternativt kan nødderne ristes gyldne på en medium varm pande.

limerød peberfrugtrød thai karrypastekokosmælkrødløgforårsløgfishsauce
5 min.
Grøntsager & curry:

Skær peberfrugter i strimler, og sautér dem hurtigt ved høj varme sammen med snittet forårsløg og snittet rødløg. Tilsæt rød karry, vend rundt, og rist et par minutter. Tilsæt kokosmælk. Kog igennem. Smag saucen til med fishsauce, sukker og limesaft. 

ASC laks med skind
15 min.
Fisk

Fisken deles i mindre stykker uden skind, og krydres med salt og peber. Vend stykkerne i lidt hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i 3-4 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side. Vend forsigtigt fisken i curryen, og server derefter.

koriander
25 min.
Anretning:

Drys til sidst ristede cashewnødder og plukket koriander ovenpå retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?