0
Thai rød karry med mørksej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. 

cashewnødder
2 min.
Cashewnødder:

Kom nødderne i et ildfast fad. Dryp lidt olie på, og drys med fint salt. Rist nødderne gyldne i en 180 grader varm ovn i ca. 6-8 min. Køl dem let af, og hak dem groft. Alternativt kan nødderne ristes gyldne på en medium varm pande.

limerød peberfrugtrød thai karrypastekokosmælkrødløgforårsløgfishsauce
5 min.
Grøntsager & curry:

Skær peberfrugter i strimler, og sautér dem hurtigt ved høj varme sammen med snittet forårsløg og snittet rødløg. Tilsæt rød karry, vend rundt, og rist et par minutter. Tilsæt kokosmælk. Kog igennem. Smag saucen til med fishsauce, sukker og limesaft. 

mørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Fisken deles i mindre stykker, og krydres med salt og peber. Vend stykkerne i lidt hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i 3-4 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

koriander
25 min.
Anretning:

Drys til sidst ristede cashewnødder og koriander ovenpå retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?