0

Thaikrydret rødspætte med frugtig salsa og kokosris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Fisk: Pil løgene og rens den ene røde chili (fjern ribber og kerner, hvis det ikke skal være stærkt). Pil de grove yderblade af citrongræsset og skræl ingefæren. Hak det hele groft, kom det i en foodprocessor sammen med sojasauce og ½ tsk. sukker og kør det hele til en fin pasta. Varm lidt olie op på en pande, rist pastaen af til den begynder at dufte kraftigt og krydr med lidt salt. Fold fileterne på midten, læg dem i et ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber. Smør et tyndt lag krydderpasta på og sæt fisken i en 225 grader varm ovn i ca. 10 min. (til fisken er mør). Hak korianderen så den er klar til at drysse over fisken lige inden servering.

Salsa: Rens peberfrugt, avokadoer og ananas og skær det hele i små ensartede tern. Rens den anden røde chili og hak den fint. Vend det hele forsigtigt sammen med 2 spsk. olie, limesaft, strimlede basilikumblade samt lidt salt og peber. Smag salsaen til og lad den hvile i 10 min. ved stuetemperatur.

Ris: Kom kokosmælk, ½ tsk. sukker og ½ dl vand i en gryde og kog det op. Skyl risene under koldt vand til de ikke længere farver vandet hvidt og kom dem i gryden. Skru ned til lav varme og lad risene simre ca. 20 min. til de er møre og al væden er blevet optaget. Lad dem holde sig lune på eftervarmen og løsn dem med en gaffel lige inden servering.

Server sammen med ristet pak choy, asparges eller broccoli.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?