Forberedelse af fisk: Dup fiskene tørre og lav to dybe skrå snit på begge sider af hver fisk. Læg dem på en tallerken og pres saften af 2 limefrugter både ind i bugen og ovenpå fisken. Krydr med salt og peber og lad dem trække mens saucen laves.
Sauce: Kom tamarindpasta, 1,5 dl vand, hvidløg, skrællet ingefær i skiver, farin, koriander (gem lidt til pynt) og fiskesaucen i en blender og kør det til en fin ensartet masse. Hæld massen på en pande og lad det koge langsomt op. Skær peberfrugten i små tern og hak den røde chili fint – kom begge dele i saucen og lad den simre 10 min. ved middel varme. Smag til med fiskesauce (salt) eller brun farin (sødt).
Løg: Snit forårsløgene i tykke skiver på skrå. Skær skalotteløg og almindelige løg i 1 cm brede både. Varm lidt olie op på en pande og tilsæt forårsløgene. Rist dem 1 min. og tilsæt derefter resten af løgene. Krydr med salt og peber og lad dem simre ved middel varme til de er bløde og søde.
Tilberedning af fisk: Læg fiskene på en bageplade og sæt dem i en 230 grader varm ovn i ca. 10 min. (til de er gennembagte). Pynt med koriander når fisken er færdig.
Server sammen med ris og den sidste limefrugt skåret i både.
Kommentarer og forslag til opskriften