0
Thailandsk green curry med mørksej og jasminris

Thailandsk green curry med mørksej og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

limehvidkålgrøn karrypastakokosmælkrødløgfishsaucehvidløg
5 min.
Grøntsager & curry

Skær kål og rødløg i strimler på et mandolinjern, og kom det i en skål. Drys med lidt fint salt, og knug det godt ind i kålen og løgene. Tilsæt 1-2 spsk olie, og massér det godt ind.

"Sautér" det i en form i airfryeren ved 200 grader sammen med presset hvidløg i ca. 10-15 minutter. Vend gerne et par gange undervejs.

Tilsæt grøn karry, vend rundt, og rist et par minutter.

Tilsæt kokosmælk, og giv det hele yderligere 15-20 minutter, nu ved 150 grader. Rør godt rundt således at den grønne karry fordeles jævnt.

Smag sovsen til med fishsauce, sukker og limesaft. Tag ud af airfryeren, og sæt til side.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber.

Vend stykkerne i lidt hvedemel, og steg ved høj varme +200 grader i airfryeren. Spray gerne med lidt olie eller pensl med smeltet smør.

Steg fisken til den er gylden og gennemstegt - hos mig tager det typisk 8-10 minutter.

thai basilikum / holy basil
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med basilikum

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?