0
Thaimarineret grønt med spejlæg og ris
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

porrerbroccoligulerøddergrøn chilihvidløgtamari soya saucelime
5 min.
Grønt

Skræl gulerødderne, og snit chilien fint med en kniv.

Lav en marinade af soya, limesaft, lidt sukker, presset hvidløg og chili. Den må godt have masser af saft og kraft, da den mister lidt smag, når den bliver blandet med grøntsager. 

Snit broccoli, porrer og gulerødder i tynde stykker, og vend dem godt rundt i marinaden. Smag til med lidt salt. 

ægpeanuts
15 min.
Spejlæg

Sæt en pande over ved middel varme, og tilsæt lidt olie eller en klat smør.

Steg ægget stille og roligt, til hviden er sat, men blommen stadig er smilende. Pas på med for høj varme, så hviden bliver sprød. Til denne ret passer det bedst, hvis hviden ikke tager farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Hak peanuts med en kniv.

peanuts
30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med de marinerede grøntsager og spejlæg ovenpå. Slut af med at drysse hakkede peanuts ud over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?