Kom risene op i en lille gryde med den dobbelte mængde vand og et skud salt. Bring dem hurtigt i kog, skru så helt ned for gryden og lad risene kog efter anvisning på posen. Sluk for risene og lad dem trække færdig under låg. Ca. 10 min.
Skyl alle grøntsagerne - skræl gulerødderne.
Snit chilien fint med en kniv. Lav en marinade af soya, limesaft, lidt sukker, presset hvidløg og chilien. Den må godt have masser af saft og kraft, da den mister lidt smag når den bliver blandet med grøntsager.
Snit broccoli, porrer og gulerødder i tynde stykker og vend dem godt rundt i marinaden. Smag til med lidt salt.
Sæt en pande over ved middel varme. Tilsæt lidt olie eller en klat smør. Steg ægget stille og roligt, til hviden er sat men blommen stadig er smilende. Pas på med for høj varme, så hviden bliver sprød. Til denne ret passer det bedst hvis hviden ikke tager farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Mens æggene steger kan du hakke peanuts med en kniv.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med de marinerede grøntsager og spejlæg ovenpå. Slut af med at drysse hakkede peanuts ud over.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()