0
Thaisuppe med rejer, koriander og sprødt grønt
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Suppe

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

ris, basmati
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

kokosmælkGrøn thai-karry sovslime
3 min.
Suppe

Kom thaisovsen op i en gryde, og tilsæt kokosmælken og ca. 1 dl vand pr. pers. Bring suppen i kog, og smag til med limesaft og salt.

pak choypeanutskoriander
10 min.
Grønt

Pluk pak choy ud i blade, og snit dem fint med en kniv.

Hak peanuts og koriander (både stilke og blade).

peanutsrejer, pillede
20 min.
Anretning

Anret de kogte ris, rå pak choy, drænede rejer og koriander i en dyb tallerken.

Hæld den kogende suppe over retten, og drys med peanuts.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1022 kcal
Fedt:
64,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
50,2 g
Kulhydrat:
77,4 g
heraf sukkerarter:
9,4 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
36,5 g