0
Tikka-bagt kulmule på bulgursalat med citron-yoghurt

Tikka-bagt kulmule på bulgursalat med citron-yoghurt

Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet uden skindtomaterrød peberfrugtløgcitrontikka masala curry pastegræsk yoghurt, 10%bulgur
1 min.
Bulgur og fisk
  1. Ovnen tændes på 225 grader.

  2. Kog 5 dl vand pr. 125 g bulgur i en gryde. 
    Når vandet koger, tilsættes salt - så meget som man ville bruge til spaghetti - og bulguren hældes i. 
    Sluk for blusset, læg låg på gryden og lad bulguren stå og trække til den er helt mør - omkring 5-10 minutter. 
    Dræn bulguren i en sigte, og vend den med lidt olie.
    Hæld bulguren over i et ildfast fad, der kan rumme både grøntsager og fisk.

  3. Tomaterne og peberfrugten skæres ud i små stykker, og vendes ned i bulguren.
    Løget hakkes fint og vendes også ned i bulguren.
    Riv halvdelen af citronen over bulguren, og pres halvdelen af saften over også.
    Dryp med god olivenolie, og smag til med salt og peber.
    Sæt fadet i ovnen, mens du ordner fisken og dressingen.

  4. Fisken duppes tør og pensles med tikka pastaen.  Pastaen er lidt stærk.  Gem em smule af pastaen til yoghurt-dressingen.

  5. Yoghurten smages til med resten af tikka-pastaen, citronskal og -saft.
    Rør 1-2 tsk god olivenolie pr. person i dressingen, og smag til med salt og peber.

  6. Tag fadet med bulgursalaten ud af ovnen, og rør rundt i det, for at fordele varmen.
    Fisken trykkes lidt ned i bulguren, og der dryppes med olie.
    Fadet sættes i ovnen og bages til fisken er saftig og færdigbagt, omkring 5-15 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er.
30 min.
Anretning

Fadet med fisk og bulgursalat sættes på bordet sammen med citrondressingen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?