0
Tikka laks på Dhal med mynte-raita
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tikka-krydderi bliver ofte forbundet med kylling, men krydderpastaen smager også forrygende sammen med laks og andre fede fisk.  Yoghurten mildner den meget aromatiske krydderiblanding og mynte giver et frisk pust sammen med den sprøde agurk.  Man skruer selv op og ned for styrken ved at tilsætte mere eller mindre pasta til sin yoghurt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Laks

Halvdelen af yoghurten smages til med tikkapasta, samt salt og peber til styrken er som du finder behagelig (pastaen er stærk!). 
Tikkayoghurten skal bruges til laksen, så den må godt være velkrydret. 
NB: Der skal være lidt tikkapasta tilbage til linserne også.

Laksen duppes tør og yoghurten fordeles overalt på laksen, undtaget på skindsiden. Læg lakseportionerne med skindsiden nedad i et smurt, ildfast fad (sørg for at der er lidt luft imellem hvert stykke fisk) og lad den trække mindst 10 minutter.  

10 min.
Linser

Løgene hakkes fint. Del de hakkede løg i to portioner. Omkring 2/3 del skal bruges til linserne og 1/3 til raitaen (agurke/myntedippen).

Gulerødderne skrælles og skæres i bittesmå tern.

Linser: 2/3 af løgene og alle gulerødderne steges i en gryde i smør eller olie til løgene er blevet gennemsigtige. Så hældes linserne ned i gryden og steger med et minuts tid. Tilsæt tikkapasta efter smag og hæld så meget vand på at det står omkring 2 cm over linserne.  
Lad simre under låg til linserne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber, samt evt. chilli.

15 min.
Raita

Agurken deles på langs og skæres i bittesmå tern. Læg dem op i en skål sammen med resten af yoghurten og resten af de hakkede løg.
Mynten skylles og hakkes fint (gem evt. et par pæne blade til pynt) og vendes ned i agurkerne. Smag til med salt og peber, og tilsæt omkring 1-2 tsk god olivenolie pr. person til raitaen. Lad den stå og trække til I skal spise.

Tænd ovnen på max. varme - gerne med grillen tændt.

25 min.
Laksen bages og servering

Laksen dryppes med olie, sættes ind lige under midten af den hede ovn og bager omkring 5-7 minutter.  Yoghurten får lynhurtigt mørke pletter, og det er som det skal være.  Fisken tilbereder videre når du tager den ud af ovnen, så pas på ikke at komme til at give den for meget.

30 min.

Server fisken med de lune linser og raitaen.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?