0
Tikka Masala med mør grisenakke og harissastegte gulerødder

Tikka Masala med mør grisenakke og harissastegte gulerødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

sesamfrø
2 min.
Ristet sesam

Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.

Sous vide, mør grisenakketikka curry pastegræsk yoghurt, 10%flåede og hakkede tomater
15 min.
Tikka Masala med mør grisenakke

Kom Tikka Masala paste og flåede tomater i en gryde, og kog igennem. Tilsæt kødet (inkl. væden derfra) og yoghurt (gem en smule af yoghurten til pynt), og kog det hele igennem. Sæt låg på, og lad retten simre i ca. 10 min. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.

gulerødderharissapaste
20 min.
Gulerødder med harissa og sesam

Skræl gulerødderne, og skær dem i 3-4 mm tykke skiver lidt på tværs. Rist gulerødderne i lidt neutral olie på en pande, til de begynder at mørne. Kom harissa på efter smag (pas på den er stærk), krydr med salt, sukker og sort peber, og vend med masser af ristede, knuste sesamfrø.

30 min.
Anretning

Riv det møre kød fra hinanden med 2 gafler så det danner trevler (a la pulled pork), og vend det forsigtigt rundt i sovsen. Anret i en skål, og dryp den sidste yoghurt over retten. Server ris og gulerødder i skåle ved siden af.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?