0
Tikka Masala med mør grisenakke og harissastegte gulerødder

Tikka Masala med mør grisenakke og harissastegte gulerødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kog risene efter anvisning på posen.

sesamfrø
2 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.

Sous vide, mør grisenakketikka curry pastegræsk yoghurt, 10%flåede og hakkede tomater
15 min.
Tikka Masala med mør grisenakke:

Kom Tikka Masala paste og flåede tomater i en gryde, og kog igennem. Tilsæt kødet (inkl. væden derfra) og yoghurt (gem en smule af yoghurten til pynt), og kog det hele igennem. Sæt låg på, og lad retten simre i ca. 10 min. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.

gulerødderharissapaste
20 min.
Gulerødder med harissa og sesam:

Skræl gulerødderne, og skær dem i 3-4 mm tykke skiver lidt på tværs. Rist gulerødderne i lidt neutral olie på en pande, til de begynder at mørne. Kom harissa på efter smag (pas på den er stærk), krydr med salt, sukker og sort peber, og vend med masser af ristede, knuste sesamfrø.

30 min.
Anretning:

Riv det møre kød fra hinanden med 2 gafler så det danner trevler (a la pulled pork), og vend det forsigtigt rundt i sovsen. Anret i en skål, og dryp den sidste yoghurt over retten. Server ris og gulerødder i skåle ved siden af.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?